6 Temmuz 2009 Pazartesi

Ne kadar Soft?

6 günün ardından tekrar merhaba,

Bir bilgisayar mühendisinin ya da bilgisayar mühendisi adayının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri sanırım bilgisayarının bozulmasıdır. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü her şey güzel giderken, birden uzaylı zebra background'u veren laptopum bana bu kötü duyguyu yaşattı. Stajımı yürüttüğüm şirkette herkes kişisel dizüstü bilgisayarından işlerini yürütüyor olduğundan mütevellit kalakaldım öylece. İşbu problemlerden ötürü de uzun süredir bloguma herhangi bir kayıt giremiyordum. Bugünse akrabamızdan ödünç aldığım laptopla işlerimi yürüteceğim. Umarım kısa zamanda da çözülür bu laptop problemi.

Neyse, kişisel konuyu geçtikten sonra staj gözlemlerimize devam edelim.

5. haftamıza girdiğimiz şu gün, artık kendinden çok emin, etrafı izleyen, hapşırana "çok yaşa!" diyen, ortama yeni espriler katan iki stajyer haline evrimleştik Burak'la. Geçen haftanın sonlarında Serdar Abi(ki kendisi şirketteki 5 yazılımcıdan bir tanesi) ile yaptığımız sohbet son puzzle parçasını da yerine oturttu ve işlerin nasıl döndüğü üzerine fikirlerimiz netleşti. Onca insanın, alt katta mühendis sandığımız görevlilerin bütün olayı harita veirlerini girmekmiş. Bütün yazılımı koca şirkette yapan 5 kişi var. Ve haliyle mühendis olan, mühendis gibi çalışan da bu 5 kişi. Geri kalanı yazılım hakkında belki bizden bile daha az şey biliyor olabilir. Muhabbetin devamında bir stajyerden beklenen nedir?, biz napıcağımızdan emin değiliz, ne önerirsin? çapında sorular yönelttik Serdar Abi'ye. Bu konuda da içimiz fazlasıyla rahatladı. Aslında bizden beklenen fazla da bir şey yok. Herkes kendi işine bakıyor. Biz de önümüzdeki internetle öğrenebildiğimiz kadar şey öğrenmeye çalışıyoruz. Sanırım stajyerden tek beklenti, o da beklenti bile değil belki, olası iş potansiyeli. Yani, yarın bir gün navigasyon yazılımı ihtiyacı olan bir tanıdığımız olursa onlara gönül rahatlığıyla Başarsoft'u önerebilmek. Sanırım ben onların bu beklentilerini karşılamayacağım :). Ama olsun, yine de bir şirketi yerinde gözlemlemek fazlasıyla güzel. İnternet ve web-tasarım macerası da tam gaz gitmekte. Elimden geldiği kadar şey öğrenmeye çalışarak yürütüyorum işleri.

Staj süresince daha önce de belirttiğim üzere para kazanmak adına da bir çok iş peşindeyim. Bu işlerden yeni birisi bugün karşımda. İş çıkışı, Beysukent civarında bir şirketle bir yazılım ihtiyaçları üzerine konuşacağım. Bakalım onun sonu nasıl olucak? Yakın zamanda görüşmek dileğiyle!

Hiç yorum yok: