29 Haziran 2009 Pazartesi

Aa! Bulut var altımda!

Merhaba,

Bayraktar Center'ın 12. katından, Başarsoft ofisinin en köşesinden selam olsun tüm pilotlara. Uçağa binmeyi ne kadar özlediğimi düşünürken, ofisdeki uçak ambiyansını gözden geçirmek aklıma bile gelmemişti. Şimdi farkediyorum kibrit kutusu binaları, nokta kadar insanları.

Evet, abartıyorum fazlasıyla. Çünkü canım sıkkın, moralim de bozuk bir miktar. Daha önce bahsettiğim üzere MapXtreme-Java ortaklığı sinirimizi bozmuş her bir tarafımızda .net kullanan güler yüzleri görüp hevesimiz kaçmıştı. Ki geçen haftanın son günü dayanamayıp Alper Abi'ye .net'e geçmek istediğimizi söyledik. O da kabul edip ufaktan bir de görev vermişti. O anın gazıyla bir kez olsun, nihayi görevimizin aslında Java Mobile Edition'la ilgili olduğunu düşünmemiştik. Olsun, tam gaz .net'e başladık. Peki başladık da ne oldu? Sinirlerimiz bir kez daha bozuldu.

.net kullanmak visual studio da yazdığımız sitemizi görüntülemek için bilgisayarımıza iis(Internet Information Services) kurduk. Vista ile beraber gelen IIS sürümü 7. sürüm, şirkette ise herkes IIS6 kullanıyor. Ve her nedense IIS7 ve IIS6 arasında dünya kadar fark var. Daha bugün ilk kez doğru düzgün IIS'i kurup çalışmaya başladım. Bu sefer de IE8 menşeili hatalar kendini gösterdi. Zaten yeni olduğumuz konuda buglar çıktığında insan çıldırıcak gibi oluyor. Çünkü bazen çok ama çok basit bir konu bile bilmeyene büyük zorluklar çıkarabiliyor. Halen visual studio'da olsun, mapxtreme .net versiyonunda olsun anlamadığımız, algılayamadığımız bir çok konu var. Şu an yapmaya çalıştığımız şey, çıkardığımız haritaya mouse tekerleğiyle zum yapabilmek. Haritanın herhangi bir noktasındayken mouseumuzun tekerini çevirdiğimizde o noktayı center alacak şekilde zoomin ve zoomout fonksiyonlarını gerçekleştirecek bir harita. Google maps deki uygulamanın aynısı. Konuyla ilgilenenler tahmin edicektir ki küçük de olsa bir ajax yardımına ihtiyacımız var, fakat hem ben hem de Burak bu konuda tecrübesiziz. Burak şu an yanımda ajax çalışmakta bense biraz nefes almaya çalışmaktayım. Az sonra sanırım kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Bunun haricinde ofis hayatı aynı sıkıcılığını sürdürmekte. Alper abi zaten gelmiyordu, Serdar abi de gelmez oldu yetmiyormuş gibi Yavuz abi de Kayseri'ye gitmiş. Sağolsun Mustafa abi şu sıralar bizimle ilgilenmekte ve fazlasıyla yardımcı olmakta. Onun gösterdiklerini uygulayıp kendimiz de google ın nimetlerinden faydalanarak ilerlemeye gayret gösteriyoruz. Bugün anlamsız bir ofis toplantısı yapıldı belki bu konuyla ilgili de detay verebilirim sonra.

Bayraktar Plaza da son durumlar böyle.

Görüşmek Üzere!

Hiç yorum yok: